Museum Quest

Treasure Hunt interactiv la muzeu

Fiți atenți la indicii și descoperiți misterele!

Distrează-te cu gașca ta la muzeu!

Alege muzeul preferat și pornește în cursa culturală!

Ce este Museum Quest?

Museum Quest este un proiect unic în România care își propune să apropie publicul de cultură prin intermediul unor vânători de comori prin cele mai cool muzee din București! Dacă sunteți pasionați de jocurile de tip escape room, dar și de rezolvarea unor mistere și misiuni, puteți porni într-un treasure hunt inedit!

Treasure Hunt plin de mistere & misiuni

Museum Quest este o „vânătoare a comorilor” (treasure hunt) care îmbină latura culturală a unei vizite la muzeu, cu interactivitatea și misterele unui escape room. Fiecare treasure hunt Museum Quest are o poveste unică, inspirată din tematica muzeului vizitat.

Mod inedit de a descoperi muzeul

Museum Quest este un joc tip treasure hunt de echipă pe parcursul căruia descoperi misterele muzeului vizitat. Folosind informațiile specifice muzeului vizitat, dar și aptitudinile personale, intuiția și munca în echipă, fiecare echipă participantă trebuie să rezolve corect un număr cât mai mare de misiuni.

Joc de echipă interactiv și super fun

În funcție de muzeul ales și respectând prevederile legale în vigoare, la un joc din cadrul Museum Quest pot participa echipe de 3 până la 6 persoane. Jocurile Museum Quest sunt gândite atât pentru activități de familie, cât și pentru grupuri de prieteni dornici de o activitate nouă, inedită și sigură!

Unde poți juca Museum Quest?

Muzeul Satului

Descoperă frumusețea lumii satului românesc, o diversitate captivantă de tradiții și obiceiuri. Călătorește în zona rurală din Transilvania până pe prispele gospodăriilor moldovenești, în zona Banatului și până pe malurile Dobrogei. 

Muzeul Militar

Camarazi, veți porni într-o călătorie palpitantă pe urmele istoriei militare, unde veți descoperi totul despre curajul și vrednicia românilor, despre dorința de luptă, rezistență și ingeniozitate. Singurul inamic? Timpul ce se scurge rapid!

Muzeul Antipa

Exploratorilor, am lucrat intens la misiunile de la Muzeul Antipa pentru ca voi să puteți porni într-o expediție în jurul lumii! Misiunea voastră? Explorați, cercetați și studiați natura pentru a completa corect jurnalul de expediție în cele 60 de minute!

MNIR

Exploratorilor, aventura vă poartă pașii pe drumul istoriei României. Columna lui Traian dezvăluie evenimente dar și personalități ce au marcat istoria noastră, iar secretele colecției din Tezaurul Istoric, magia unor civilizații spectaculoase!

Încearcă și tu un treasure hunt la muzeu!

Misiuni

Minute

Pași prin muzeu

Experiența Museum Quest

Rezervă online un Treasure Hunt la muzeul dorit

Primul pas spre experiența Museum Quest este să rezervi online treasure hunt-ul! Alege muzeul preferat, data, ora și numărul de participanți. Vei primi un mail de confirmare a rezervării și tot ce îți rămâne de făcut este să aștepți entuziasmat ziua cu pricina!

Start Quest!

După ce ai făcut rezervarea online, ziua a sosit și ai ajuns la muzeu. Sunteți întâmpinați de un game master care vă povestește totul despre jocul Museum Quest. Veți primi Kitul Museum Quest (borsetele încuiate cu lacăte și pline de indicii), dar și Harta Exploratorului. Se pornește cronometrul, iar scopul vostru este să vă îndepliniți misiunea și să ajungeți la finish! Credeți că veți reuși?

Explorați, explorați!

După ce se dă Start Quest, posibil să vă simțiți confuzi și să nu știți de unde să începeți. Vă dăm noi un sfat: atenția la detalii și munca în echipă sunt unelte esențiale pentru exploratori! Urmați indiciile găsite în borsete și observați exponatele, căci au multe de povestit. După ce ați rezolvat cu succes ultima misiune, puteți să vă grăbiți spre finish și să așteptați verdictul… oare ați fost cea mai bună echipă?

Descoperă aici pasul secret…

FAQ

În ce muzee se desfășoară Museum Quest?

Momentan, jocurile de treasure hunt sunt disponibile la Muzeul Militar, Muzeul de Istorie și Muzeul Satului. Stați pe aproape! Lucrăm de zor la noi misiuni și în alte muzee bucureștene.

Care este vârsta minimă de participare?

Vârsta minimă de participare neînsoțită: 14 ani.

Vârsta minimă de participare însotiță (minimum 2 adulți în echipă): 7 ani.

Câți participanți pot juca?

La un joc treasure hunt Museum Quest pot participa între 3 și 6 jucători. Fiecare muzeu are regulile sale privind numărul maxim de participanți: la MNIR și Muzeul Militar pot juca echipe de 3-4 persoane, iar la Muzeul Satului echipe de 4-6 persoane.

Trebuie să rezerv online?

Da, participarea la Museum Quest se face exclusiv pe bază de rezervare online. Excepție fac evenimentele private.

Pot plăti la fața locului?

Plata se face exclusiv online, la momentul rezervării. Dacă vă hotărâți în ultimul moment că aveți încă un participant în echipă (*respectând numărul maxim permis), la fața locului puteți plăti diferența printr-un link de plată.

Ce găsesc în Kitul Museum Quest?

Când ajunge la muzeu, fiecare echipă primește Kitul Exploratorului, adică borsetele încuiate cu lacăt. Fiecărei runde îi corespunde o borsetă, iar echipa trebuie să descopere, rezolvând misiunile corect, codul pentru a debloca fiecare rundă. Borsetele conțin indiciile și tot ce aveți nevoie pentru a rezolva fiecare rundă!
Atenție! Kitul Exploratorului se primește când ajungeți la eveniment, nu înainte!

Cât timp avem la dispoziție pentru a finaliza treasure hunt-ul?

Timpul alocat rezolvării diferă în funcție de jocul pentru care ați făcut rezervarea. La muzeele indoor, fiind limitați de restricțiile Covid, jocul durează 60 de minute. La Muzeul Satului, fiind un muzeu outdoor, jocul durează 90 de minute.

Vă rugăm respectați intervalul de joc! După returnarea Kitului vă puteți continua vizita în muzeu după bunul plac.

Putem cere indicii pe parcursul jocului?

Desigur! Puteți comunica telefonic oricând cu game master-ul care se află în muzeu. Acesta vă va oferi indiciile necesare pentru a trece la următorul pas ori de câte ori este nevoie!

Abonează-te la Newsletter și CÂȘTIGĂ un Gift Card!

Hei, exploratorule, abonează-te acum la newsletter și intră în tragerea la sorți lunară! Poți câștiga un treasure hunt cadou pentru tine și echipa ta, la muzeul preferat. În plus, vei fi primul care află ultimele noutăți Museum Quest!

Te-ai abonat cu succes la Newsletter-ul Museum Quest!