Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
- Palatul Suțu este inima aristocrației bucureștene
- Descoperă istoria orașului București, din prezent până în trecut
- Vezi exponate unice, cum ar fi sabia lui Constantin Brâncuși sau ceasul cu rotație inversă
Despre Palatul Suțu
Palatul Suţu este una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din Bucureşti şi unul dintre puţinele imobile care au rămas nemodificate de mai bine de 180 de ani. A fost construit de Costache Suţu după planurile arhitecţilor vienezi Conrad Schwink şi Johann Veit între anii 1833 și 1835. Interiorul palatului a fost proiectat de Karl Storck, recunoscut sculptor şi artist decorator.
A doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost perioada de glorie a Palatului Suţu, aici organizându-se primul bal al fiecărui an, în februarie. Grigore Suţu şi soţia sa Irina, fiica marelui bancher Ştefan Hagi Moscu, s-au preocupat să păstreze ambianţa unei reşedinte aristocratice. A fost reşedinţă particulară până la începutul secolului XX. Palatul Suţu a devenit noul sediu al Muzeului Municipiului Bucureşti începând cu anul 1956.
Obiective & Expoziții
Pornind de la un obiect unicat al muzeului, ceasul cu rotație inversă fabricat de Casa Collin din Paris, expoziţia permanentă „Timpul Orașului” este o călătorie începută în prezent care se îndreaptă spre trecut, pentru a ne aminti de părinții, de bunicii noștri, de copiii care am fost, și mai ales, de ceea ce ne scapă pe măsură ce ne îndepărtăm foarte mult de timpul nostru trăit. În „Timpul orașului” pot fi admirate exponate de mare valoare istorică precum sabia de ceremonie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, “Zeița de la Vidra”, capodoperă a artei neolitice sau prima Biblie tiparită în limba română (1688). Palatul Suțu găzduiește, de asemenea, și numeroase expoziții tematice care se înnoiesc periodic!