Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București

Despre Palatul Suțu

Palatul Suţu este una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din Bucureşti şi unul dintre puţinele imobile care au rămas nemodificate de mai bine de 180 de ani. A fost construit de Costache Suţu după planurile arhitecţilor vienezi Conrad Schwink şi Johann Veit între anii 1833 și 1835. Interiorul palatului a fost proiectat de Karl Storck, recunoscut sculptor şi artist decorator.

A doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost perioada de glorie a Palatului Suţu, aici organizându-se primul bal al fiecarui an, în februarie. Grigore Suţu şi soţia sa Irina, fiica marelui bancher Ştefan Hagi Moscu, s-au preocupat să păstreze ambianţa unei reşedinte aristocratice. A fost reşedinţă particulară până la începutul secolului XX. Palatul Suţu a devenit noul sediu al Muzeului Municipiului Bucureşti începând cu anul 1956.

Ce poți vedea la Palatul Suțu?

Pornind de la un obiect unicat al muzeului, ceasul cu rotație inversă fabricat de Casa Collin din Paris, expoziţia permanentă „Timpul Orașului” este o călătorie începută în prezent care se îndreaptă spre trecut, pentru a ne aminti de părinții, de bunicii noștri, de copiii care am fost, și mai ales, de ceea ce ne scapă pe măsură ce ne îndepărtăm foarte mult de timpul nostru trăit. În „Timpul orașului” pot fi admirate exponate de mare valoare istorică precum este, de exemplu, sabia de ceremonie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, “Zeița de la Vidra”, capodoperă a artei neolitice sau prima Biblie tiparită în limba română (1688). Palatul Suțu găzduiește, de asemenea, și numeroase expoziții tematice care se înnoiesc periodic!

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al Palatului Suțu.

Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București

www.muzeulbucurestiului.ro/palatul-sutu.html

Museum Quest la Palatul Suțu

Călătorie în trecutul Bucureștiului!

Vă așteaptă o călătorie plină de magie în trecutul orașului București! Asemenea exponatului faimos de la Palatul Suțu, ceasul cu rotație inversă, veți începe călătoria în prezent și vă veți aventura din ce în ce mai mult în vechiul oraș. Meseriile vechi, obiectele misterioase și poveștile despre Micul Paris vă așteaptă să le descoperiți!

Ghidul Micului Explorator la Palatul Suțu conține o mulțime de activități, misiuni, joculețe și provocări prin care copiii descoperă cultura și asimilează informația din muzeu jucându-se! La finalul vizitei, micul explorator își poate lua viza culturală de la Palatul Suțu și o colecționează în pașaportul special Museum Passport. Mai multe despre conceptul Museum Passport găsiți aici.

Cumpără Ghidul Micului Explorator și descoperiți împreună Palatul Suțu (MMB)!