Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti

Despre Muzeul Satului

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” deschide porțile către o adevărată călătorie în timp, oferind vizitatorilor imaginea civilizației tradiționale din România prin păstrarea tradițiilor și modului de viață al țăranului român.

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” un muzeu în aer liber situat în capitala României, cu o suprafață de 14 ha și o poziționare excelentă în centru, aproape de aeroport. Farmecul muzeului este că te poți întoarce să-l vizitezi ori de cate ori, însă îl vei descoperi altfel de fiecare dată. Evenimentele, expozițiile, atelierele și taberele organizate în mod constant în cadrul muzeului sunt renumite și pline de încărcătură culturală, istorică, presărate cu farmecul autenticității românești.

Muzeul este membru în asociații și organizații de profil internațional (ICOM, ICOMOS) și membru al cunoscutei Asociații – AEOM (Asociația Muzeelor în Aer Liber din Europa).

Ce poți vedea la Muzeul Satului?

Cu un istoric de peste 85 de ani, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” reprezintă o adevărată comoară a etnologiei românești. Te vei plimba pe cărările României pitorești și vei descoperi monumente – case, anexe, biserici, troițe, instalații de tehnică tradițională și artefacte provenind din diferite zone ale ţării, ilustrând modul de viaţă și ocupațiile specifice satului românesc. Având o colecție de peste 385 de monumente și peste 70.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu, Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” rămâne cea mai vizitată atracție turistică din București și cel mai vizitat muzeu din România având peste 900.000 vizitatori anual.

Anul acesta, în luna mai, Muzeul sărbătorește 85 de ani de activitate. Se cuvine să îi spunem ”La mulți ani” prin vizitele noastre și interesul pentru patrimoniul său important!

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti”.

Șos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, București

www.muzeul-satului.ro

Museum Quest la Muzeul Satului

Eroii satului: Păcală în Muzeul Satului

Explorează Muzeul Satului alături de Păcală, celebrul personaj din folclorul românesc. Telefonul te va ghida pe poteci spre gospodăriile din trecut, iar tu vei descoperi la orice pas încântătoarea lume a satului. Urmează direcțiile, rezolvă misiunile și află toate misterele!

Povestea spune că după atâta umblat pe meleaguri străine, Păcală s-a hotărât că este timpul „să se astâmpere odată” de la atâta păcălit și râs de prostia altora. De curând a primit o scrisoare din care a aflat că i se va da o moștenire în satul lui natal. Și cum nicăieri nu-i mai bine ca acasă, s-a hotărât să pornească într-acolo. Tu îl știi pe Păcală demult, iar de ceva vreme ați devenit prieteni buni. Când acesta îți cere ajutorul să mergi cu el în sat să-și revendice moștenirea, accepți numaidecât. Nu știi ce te așteaptă, dar de un lucru ești sigur: de la păcălit o să-i fie tare greu să se abțină!

Micii călători ajung în minunata lume a satului!

Descoperă împreună cu micii călători fascinantul tărâm al satului românesc! Călătoriți în trecutul plin de tradiții și explorați Muzeul Satului printr-o vizită interactivă, cu un traseu captivant adaptat nevoilor copiilor.

Ghidul Micului Explorator prin Muzeul Satului conține o mulțime de activități, misiuni, joculețe și provocări prin care copiii descoperă cultura și asimilează informația din muzeu jucându-se! La finalul vizitei, micul explorator își poate lua viza culturală de la Muzeul Satului și o colecționează în pașaportul special Museum Passport. Mai multe despre conceptul Museum Passport găsiți aici.

Cumpără Ghidul Micului Explorator și descoperiți împreună cultura altfel la Muzeul Satului!