loader image

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti

  • Cel mai vizitat muzeu din România
  • Muzeu în aer liber, situat chiar în inima Bucureștiului
  • Te plimbi printre case și monumente vechi de peste 500 de ani

Despre Muzeul Satului

Având o colecție de peste 385 de monumente și peste 70.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” este cea mai vizitată atracție turistică din București, dar și cel mai vizitat muzeu din România, cu peste 900.000 de vizitatori anual.

Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” este un muzeu în aer liber cu o suprafață de 14 ha și o poziționare excelentă în centru, aproape de aeroport.

Farmecul muzeului este că te poți întoarce să-l vizitezi ori de cate ori, însă îl vei descoperi altfel de fiecare dată. Evenimentele, expozițiile, atelierele și taberele organizate în mod constant în cadrul muzeului sunt renumite și pline de încărcătură culturală și istorică, presărate cu farmecul autenticității românești.

Obiective & Expoziții 

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” deschide porțile către o adevărată călătorie în timp, oferind vizitatorilor imaginea civilizației tradiționale din România, prin păstrarea tradițiilor și modului de viață al țăranului român.

Cu un istoric de peste 85 de ani, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” reprezintă o adevărată comoară a etnologiei românești. Vizita la acest muzeu înseamnă o plimbare în aer liber pe cărările României tradiționale, în care vei descoperi monumente uimitoare. Vei vedea case, gospodării, biserici, troițe, instalații de tehnică tradițională și artefacte provenind din diferite zone ale ţării, ilustrând modul de viaţă și ocupațiile specifice satului românesc.

Șos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, București

Museum Quest la Muzeul Satului

Eroii Satului – Păcală în Muzeul Satului

Ajută-l pe Păcală să descopere ce s-a întâmplat cu averea sa, rezolvând tot felul de misiuni și păcălind sătenii. Lasă-te ghidat de telefon și explorează Sectorul Nou din Muzeul Satului!

Durată: 60-90 min. Limbă: RO

Preț
7.99€ /pers.

Tărâmul Ascuns – Top Obiective de la Muzeul Satului

Vizitează cele mai impresionante obiective de la Muzeul Satului în timp ce ești eroul unui basm cu zâne, solomonari și balauri. Descoperă mai multe despre tradițiile și folclorul românesc!

Durată: 70-90 min. Limbă: RO

Preț
7.99€ /pers.