Muzeul Național de Istorie a României

Despre MNIR

De peste 50 de ani, Muzeul Național de Istorie a României este una dintre instituțiile cele mai reprezentative ale culturii românești. Clădirea care adăposteşte muzeul este, ea însăşi, monument istoric, o superbă piesă arhitecturală de la sfârşitul secolului XIX.

Evenimentele, expozițiile temporare și atelierele organizate în mod constant în cadrul muzeului sunt renumite și pline de încărcătură culturală și istorică.

Ce poți vedea la MNIR?

MNIR are expoziții permanente valoroase: Tezaurul Istoric, Lapidariumul, Columna lui Traian, dar și multe expoziții temporare cu tematică diversă și atractivă. Copia Columnei lui Traian, expusă fidel în cadrul expoziției permanente a muzeului, este un mare punct de atracție istorică, fiind vizitată anual de un număr impresionant de turiști.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al MNIR.

Calea Victoriei 12, București

www.mnir.ro

Museum Quest la MNIR

Treasure Hunt pe urmele istoriei!

Exploratorilor, aventura vă poartă pașii pe drumul istoriei României. Columna lui Traian dezvăluie evenimente și personalități ce au marcat istoria noastră, iar secretele colecției din Tezaurul Istoric, magia și măiestria unor civilizații.

Fiecare exponat are secretul său, iar fiecare detaliu de pe traseu contează! Toate pentru a fi mai aproape de misiunea voastră: recrearea poveștii unui manuscris descoperit recent. Mai multe detalii despre conceptul Treasure Hunt la Muzeu găsiți aici.

Rezervă un Treasure Hunt la MNIR și bucură-te de misterele istoriei!

Micii călători descoperă istoria povestită de exponate!

Mai toate poveștile încep cu ”A fost odată ca niciodată…”. Tot așa începe și călătoria voastră pe urmele istoriei României, povestită prin ochii exponatelor. Oare ce are să vă spună Gânditorul de la Hamangia, câte a văzut de acum 7000 de ani și până acum? Dar Columna lui Traian? 

Ghidul Micului Explorator prin MNIR conține o mulțime de activități, misiuni, joculețe și provocări prin care copiii descoperă cultura și asimilează informația din muzeu jucându-se! La finalul vizitei, micul explorator își poate lua viza culturală de la MNIR și o colecționează în pașaportul special Museum Passport. Mai multe despre conceptul Museum Passport găsiți aici.

Cumpără Ghidul Micului Explorator și descoperiți împreună cultura altfel la Muzeul de Istorie!

Abonează-te la Newsletter și CÂȘTIGĂ un Gift Card!

Hei, exploratorule, abonează-te acum la newsletter și intră în tragerea la sorți lunară! Poți câștiga un treasure hunt cadou pentru tine și echipa ta, la muzeul preferat. În plus, vei fi primul care află ultimele noutăți Museum Quest!

Te-ai abonat cu succes la Newsletter-ul Museum Quest!