Muzeul Național de Istorie a României

Despre MNIR

De peste 50 de ani, Muzeul Național de Istorie a României este una dintre instituțiile cele mai reprezentative ale culturii românești. Clădirea care adăposteşte muzeul este, ea însăşi, monument istoric, o superbă piesă arhitecturală de la sfârşitul secolului XIX.

Evenimentele, expozițiile temporare și atelierele organizate în mod constant în cadrul muzeului sunt renumite și pline de încărcătură culturală și istorică.

Ce poți vedea la MNIR?

MNIR are expoziții permanente valoroase: Tezaurul Istoric, Lapidariumul, Columna lui Traian, dar și multe expoziții temporare cu tematică diversă și atractivă. Copia Columnei lui Traian, expusă fidel în cadrul expoziției permanente a muzeului, este un mare punct de atracție istorică, fiind vizitată anual de un număr impresionant de turiști.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al MNIR.

Calea Victoriei 12, București

www.mnir.ro

Museum Quest la MNIR

Micii călători descoperă istoria povestită de exponate!

Mai toate poveștile încep cu ”A fost odată ca niciodată…”. Tot așa începe și călătoria voastră pe urmele istoriei României, povestită prin ochii exponatelor. Oare ce are să vă spună Gânditorul de la Hamangia, câte a văzut de acum 7000 de ani și până acum? Dar Columna lui Traian? 

Ghidul Micului Explorator prin MNIR conține o mulțime de activități, misiuni, joculețe și provocări prin care copiii descoperă cultura și asimilează informația din muzeu jucându-se! La finalul vizitei, micul explorator își poate lua viza culturală de la MNIR și o colecționează în pașaportul special Museum Passport. Mai multe despre conceptul Museum Passport găsiți aici.

Cumpără Ghidul Micului Explorator și descoperiți împreună cultura altfel la Muzeul de Istorie!