Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Despre Muzeul Antipa

O vizită la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” reprezintă o captivantă călătorie în timp și spațiu, menită să satisfacă setea de cunoaștere a vizitatorului și să contureze o mai bună percepție a universului în care trăim. 

Muzeul Antipa contribuie activ la sensibilizarea publicului faţă de problemele legate de protecţia mediului, a speciilor şi a habitatelor, prin evenimentele, expozițiile temporare, atelierele și programele educaționale organizate în mod constant în cadrul instituției.

Ce poți vedea la Muzeul Antipa?

Expoziția permanentă a Muzeului Antipa este împărțită pe trei niveluri: demisolul, având ca tematică Biodiversitatea României, parterul cu tematica Fauna mondială și etajul, unde vizitatorii pot afla mai multe depre originea vieții, extraordinara diversitatea a insectelor și complexitatea speciei umane. În prezent, muzeul găzduiește cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al Muzeului Antipa.

Şoseaua Pavel D. Kiseleff 1, București

www.antipa.ro

Museum Quest la Muzeul Antipa

Muzeul Antipa: Ocolul Pământului într-o zi

Descoperă Muzeul Antipa printr-o călătorie în jurul lumii, explorând biodiversitatea României și a Terrei. Urmează indiciile și vei întâlni creaturi speciale, rezolvă misiunile pentru a te feri de prădători și urcă la bordul vapoarelor care te vor ajuta în aventura ta! Te vom ghida spre tărâmuri îndepărtate și vei avea parte de misiuni interesante.

Povestea spune că ești în Londra, 23 octombrie 1872. Cel mai mare rival al tău, Lordul Klaus, a pus un pariu cu tine că nu ai cum să faci o expediție în jurul lumii într-o singură zi. Conștient de faptul că ai un as în mânecă, accepți pariul. Echipat cu un rucsac plin și pregătit de aventură, te îndrepți către port pentru a afla încotro pleacă următorul vapor. Crezi că vei reuși să faci ocolul Pământului într-o singură zi?

Fascinanta călătorie în lumea animalelor!

Sunteți pregătiți să porniți într-o aventură fascinantă în lumea animalelor? Călătoria vă poartă în jurul lumii și veți face cunoștință cu Biodiversitatea Terrei și a României! Dugongul, lemurienii, cangurul și muuulte alte animale interesante vă așteaptă să le vizitați căsuțele. 

Ghidul Micului Explorator la Muzeul Antipa conține o mulțime de activități, misiuni, joculețe și provocări prin care copiii descoperă cultura și asimilează informația din muzeu jucându-se! La finalul vizitei, micul explorator își poate lua viza culturală de la Muzeul Antipa și o colecționează în pașaportul special Museum Passport. Mai multe despre conceptul Museum Passport găsiți aici.

Cumpără Ghidul Micului Explorator și descoperiți împreună Muzeul Antipa!