Museum Passport

Ghiduri de explorare a muzeelor pentru micii călători

Ce este Museum Passport?

Museum Passport este o colecție de ghiduri de explorare a muzeelor, dedicat micilor călători cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Dacă vreți să aveți parte de o vizită la muzeu cu trasee adaptate vârstei, nevoilor și intereselor copiilor voștri ați ajuns unde trebuie! 😊 Cu ajutorul Museum Passport veți avea ocazia să transformați vizita cu copiii la muzeu  într-o activitate interactivă, amuzantă și educativă. Toate aceste lucruri în 6 dintre cele mai renumite muzee bucureștene!

 

Ghid de călătorie în muzee pentru copii

Museum Passport a fost creat special pentru a le prezenta micilor călători lumea fascinantă a muzeelor.

Ghidul Micului Explorator este un fel cărticică de activități (conține întrebări, desene, misiuni interactive, jocuri) ce urmează un traseu specific prin muzeu, în jurul unei povești captivante pentru cei mici.

Activități adaptate copiilor între 5-11 ani

Știm cât de importante sunt nevoile fiecărei vârste și care sunt activitățile cele mai potrivite pentru micii noștri călători.

Ghidurile Museum Passport sunt interactive, jucăușe și adaptate pentru 2 categorii de vârstă: 5-7 ani  și 8-11 ani. 

Colecționați vizele în pașaportul special

Pentru că vorbim despre un pașaport cultural, aflați că odată cu prima comandă veți putea ridica de la Casieria Muzeului ales MUSEUM PASSPORT.

Este chiar un pașaport pe care îl veți putea personaliza cu numele și poza micului călător. În pașaport copiii vor putea colecționa vizele culturale primite la fiecare vizită la Muzeele Partenere.

În ce muzee poți călători?

Muzeul Satului

Explorează minunata lume a tradițiilor și pășește pe prispele gospodăriilor românești!

MNIR

Muzeul Național de Istorie are multe secrete de dezvăluit și o mulțime de mistere de explorat!

Muzeul Antipa

Intră pe tărâmul fasciant al istoriei naturale, unde diversitatea și energia Terrei te vor uimi!

Muzeul Militar

Pe câmpul de luptă de la Muzeul Militar, armele de care ai nevoie sunt logica și intuiția!

MNAR

Arta spune povești de mii și mii de ani, iar tu le vei descoperi cu totul diferit la Muzeul de Artă!

MMB – Palatul Suțu

Descoperă povestea și magia fermecătorului oraș București, din prezent și până în trecut!

Curios ce găsești în Ghidul Micului Explorator?

Experiența Museum Passport

Alege muzeul & categoria de vârstă a copilului tău

Alege muzeul de interes și categoria de vârstă a copilului tău, iar distracția culturală poate începe. Ghidul Micului Explorator este adaptat fiecărei categorii de vârstă, cu informații și activități speciale pentru a descoperi fiecare muzeu în parte. Ghidul este în format digital și îl primiți după efectuarea comenzii. Puteți alege dacă îl printați sau nu.

Descarcă Ghidul Micului Explorator

După achiziție, vei fi redirecționat imediat către link-ul de download și poți descărca Ghidul Micului Explorator. Vă recomandăm să printați Ghidul, însă acesta se poate folosi și de pe telefon/tabletă; în situația în care alegeți să îl folosiți pe un device electronic, vă recomandăm să luați cu voi la muzeu și un pix și hârtie de scris. 🖊️

Porniți în călătoria la muzeu & Colecționați Viza

Tot ce a mai rămas de făcut este să vă planificați vizita la muzeul ales și vă bucurați împreună cu micii călători, descoperind într-un mod distractiv cultura. La prima comandă plasată, veți primi la muzeu și pașaportul special unde micii călători își pot colecționa vizele.

PS: Nu uitați să cereți la muzeu viza Museum Quest pentru a o lipi în pașaport! ✅

Continuați călătoria și acasă!

După o călătorie plină de aventuri, știm că exploratorii se gândesc mereu la acele locuri pline de magie. Vestea bună? Călătoria cu Museum Passport continuă și acasă! La finalul fiecărui Ghid de explorare, veți găsi o secțiune dedicată explorării de acasă. Aceasta conține recomandări de activități, filme, ateliere, cărți și multe altele, pentru ca cei mici să poată descoperi cât mai multe despre tematica explorată la muzeu.

FAQ

Ce muzee se pot vizita prin Museum Passport?

Muzeele care se vor putea vizita de către micii călători prin intermediul Ghidurilor Museum Passport sunt: Muzeul Militar, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului, Muzeul Antipa, Palatul Suțu, MNAR.

Care este vârsta ideală pentru participare?

Ghidurile de explorare au fost dezvoltate pe 2 categorii de vârstă: 5-7 ani și 8-11 ani.

Câți participanți pot folosi Museum Passport?

Museum Passport este un pașaport cultural individual, cu un unic deținător. Odată cu prima achiziție a unui Ghid de explorare, micii călători vor primi un Pașaport pe care îi încurajăm să îl personalizeze cu numele și fotografia proprie. Acesta este gratis și se va solicita la casieria muzeului. La fiecare vizită la muzeu la care micii călători vor folosi Ghidul de explorare, aceștia vor fi primi câte o viză culturală.

Cum primesc Museum Passport?

Museum Passport se primește la casieria muzeului pentru care ați cumpărat primul Ghid de Explorare.

Cât costă Museum Passport?

Museum Passport este gratis și se primește la casieria primului muzeu pentru care ați cumpărat ghidul. Vizele pe care micii călători le primesc sunt tot gratuite.

În schimb, Ghidul de Explorare este contracost și disponibil pentru fiecare muzeu în parte: Muzeul Militar, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului, MNAC, Muzeul Antipa, Palatul Suțu, MNAR.

Cum pot achiziționa Ghidul Micului Explorator?

Ghidul Micului Explorator este disponibil exclusiv online. Dacă vă aflați la unul dintre muzeele partenere și doriți să achiziționați ghidul de explorare pentru a începe experiența Museum Passport deîndată, îl puteți achiziționa online și utiliza folosindu-vă de telefonul mobil.

De ce am nevoie pentru a folosi Ghidul Micului Explorator?

După procesarea comenzii dumneavoastră, Ghidul de Explorare va fi disponibil în format .PDF, putând fi printat sau utilizat direct de pe telefonul mobil sau tabletă. 

Dacă alegeți să îl folosiți pe telefon/tabletă, vă recomandăm să luați cu voi la muzeu și un pix și hârtie de scris. 🖊️

Prețul Ghidului include taxa de vizitare a muzeului?

Prețul Ghidului de explorare NU INCLUDE taxa de vizitare a muzeului partener, care va fi achitată la casieria muzeului la data vizitei și conform tarifelor în vigoare.

Cât timp avem la dispoziție pentru vizita la muzeu?

Timpul alocat vizitei depinde doar de disponibilitatea voastră. Ghidul Micului Explorator conține trasee personalizate și adaptate vârstelor copiilor care se pot parcurge fără limită de timp.

DREPTURI DE AUTOR

Ghidurile de explorare sunt proprietatea MuseumQuest®️. Prin achiziționarea acestora se dobândește dreptul de folosire individuală nu de distribuire. Vă mulțumim că ne respectați munca și drepturile de autor.