loader image

Copiii explorează trecutul Bucureștiului la Palatul Suțu

Museum Passport nu mai este disponibil începând cu luna martie 2023. Vă recomandăm jocurile Museum Quest tip treasure hunt, potrivite pentru o activitate inedită de familie. Descoperă mai multe detalii aici.

Străbatem zilnic străzile Bucureștiului în grabă, absenți, cu o țintă precisă și rareori ne dăm răgazul să-l descoperim la pas, atenți la ceea ce are de oferit și curioși să-i aflăm poveștile. Știai că până în 1830, Centrul Capitalei era doar un amalgam de case sărăcăcioase, livezi și drumuri noroioase? Dar că Palatul Suțu este una dintre cele mai vechi case aristocratice din București în care se țineau cele mai fastuoase baluri ale secolului al XIX-lea?

Descoperiți poveștile orașului de la Palatul Suțu într-un mod nou și palpitant!

Ce ar fi să îți aduni familia și să deveniți, pentru o zi, turiști în propriul vostru oraș, descoperindu-l altfel decât ați făcut-o până acum? Micii voștri exploratori vor fi cu siguranță încântați de ideea unei călătorii ghidate în Bucureștiul de poveste, mai ales dacă e presărată cu o doză de mister și aventură. De asta ne-am ocupat noi! Din dorința de a transforma vizitele la muzeu într-o experiență captivantă pentru copiii, am conceput pentru ei Museum Passport și Ghidul Micului Explorator. Petreceți timp de calitate în familie și aflați lucruri noi despre orașul vostru jucându-vă!

Palatul Suțu, comoara din centrul Bucureștiului

Începeți împreună călătoria culturală chiar din kilometrul zero al Capitalei, acolo unde Palatul Suțu, una dintre comorile Muzeului Bucureștiului, vă așteaptă să aflați cum trăia una dintre cele mai renumite familii de boieri ale Bucureștiului antebelic, dar și multe alte lucruri interesante legate de istoria Capitalei. Povestea emblematicei clădiri neogotice, situată vizavi de Spitalul Colțea, începe în urmă cu aproape 190 de ani, când marele postelnic Costache Suțu hotărăște ridicarea unui palat pe măsura statutului său care să servească drept reședință a familiei sale.

Anii de glorie ai palatului încep prin 1860, când noii locatarii, Grigore Suțu, fiul postelnicului Costache, și soția sa Irina i-au adus spectaculoase modificări interioare și exterioare, amenajând o grădină în care au fost aduse plante și păsări exotice pentru acea vreme, precum păuni, fazani și pelicani, motiv pentru care Casa Suțu a devenit un punct de atracție pentru toți locuitorii Capitalei.

Timp de peste jumatate de secol, Palatul Suțu a fost centrul vieții mondene din București. La grandioasele baluri organizate aici, veneau inclusiv regele Carol I și regina Elisabeta. Odată cu moartea soților Suțu, a început decăderea palatului. În timpul Primului Război Mondial, când Bucureștiul a fost ocupat de armata germană, Palatul Suțu a devenit reședința guvernatorului german. După încheierea războiului, palatul a ajuns să fie, pe rând, sediul Primăriei Capitalei, Bancii Chrissovelony, Bancii CEC și Institutului de Construcţii. Din 1959, Palatul Suțu găzduiește Muzeul Municipiului București unde pot fi văzute colecții de fotografie, arheologie, numismatică, documente și hărți vechi, obiecte de artă și mobilier istoric.

Ghidul Micului Explorator la Palatul Suțu

Cu Museum Passport, copiii vor adora vizitele la muzeu! Pentru ca cei mici să descopere istoria Bucureștiului într-un mod adecvat vârstei lor, Ghidul Micului Explorator conține o mulțime de activități, misiuni, joculețe și provocări prin care copiii descoperă și asimilează noile informații din muzeu distrându-se! La finalul vizitei, micul călător își poate lua viza culturală de la Muzeul Municipiului București, colecționând-o în pașaportul special Museum Passport, pe care îl primiți odată cu vizita la primul din cele 6 muzee partenere.

Museum Passport nu mai este disponibil începând cu luna martie 2023. Vă recomandăm jocurile Museum Quest tip treasure hunt, potrivite pentru o activitate inedită de familie. Descoperă mai multe detalii aici.