loader image

Micii călători descoperă minunata lume a satului

Descoperiți frumusețea satului din inima orașului!

Cu Museum Passport, orice vizită la muzeu se transformă într-o experiență captivantă pentru întreaga familie! Și pentru că păstrarea tradițiilor populare este esențială pentru cultura și identitatea culturală a oricărui popor, ar fi o mare pierdere dacă nu am încerca să le dăm mai departe generațiilor următoare. Din fericire, avem muzee în care folclorul și imaginea satului românesc sunt păstrate cu sfințenie, iar cel mai important dintre acestea este Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti“, unul dintre cele mai vizitate obiective culturale din România.

O escapadă din agitația orașului pe potecile amintirilor din copilărie

În inima Capitalei, pe malul lacului Herăstrău, aproape, dar totuşi departe de zgomotul urban, Muzeul Satului vă deschide porțile către o lume în care pare că timpul s-a oprit în loc, trezindu-vă amintirea vacanțelor de vară lipsite de griji, petrecute în casa modestă, dar plină de farmec a bunicilor.
Crescând la bloc sau în casele moderne, noile generații nu au avut ocazia să se întâlnească cu satul de odinioară. La Muzeul Satului, însă, puteți evada din cotidian pentru a depăna cele mai dragi amintiri ale copilăriei voastre, alături de cei mici, într-un cadru de poveste!

Let’s get social!

Facebook

Află ultimele noutăți

Instagram

Descoperă indicii!

Ce puteți vedea la Muzeul Satului?

Cu o vechime de 85 de ani, Muzeul Satului este o adevărată comoară etnografică ce păstrează elemente autentice ale satul românesc.
Fermecătoarele case cu pridvor, morile de apă și de vânt, fântânile, carurile și artefactele, provenite din diferite zone ale ţării, ilustrează viaţa de zi cu zi din saturile românești de altădată. Aici, cei mici au ocazia să afle o grămadă de lucruri noi despre arhitectura românescă, meşteşuguri, unelte, porturi populare şi tradiții vechi de secole.

Ghidul Micului Călător transformă clasica vizită la muzeu!

Credem foarte mult în educația prin joacă, așa că am pregătit pentru voi o călătorie culturală completă pentru ca experiența la muzeu să fie de neuitat: Ghidul Micului Explorator la Muzeul Satului, care vine în ajutorul părinților cu poveşti, activități, joculețe şi provocări, astfel încât copiii să descopere noul tărâm într-un mod atractiv şi educativ și Museum Passport, care îl încurajează pe cel mic să continue explorarea, colectând vizele tuturor muzeelor partenere.

Știm că sunteți curioși ce găsiți în Ghid! Așa că puteți downloada un model cu exemple de activități și puteți să vă faceți o idee despre cum va arăta aventura voastră la muzeu.

Cumpără „Ghidul Micului Explorator la Muzeul Satului“ și pornește împreună cu copilul tău într-o aventură culturală pe urmele tradiției!

Continuă aventura în celelalte muzee partenere!

Suntem siguri că după prima experiență la muzeu cu Museum Passport, micul explorator va dori să-și completeze colecția de vize, așa că vă așteptăm să continuați călătoria culturală și în celelalte muzee partenere:

  •  Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“
  • Muzeul Militar Național
  • Muzeul Național de Istorie a României
  • MMB – Palatul Suțu
  • Muzeul Național de Artă