loader image

Pe urmele marilor eroi la Muzeul Militar Național

Dacă ați participat măcar o data la o paradă militară, cu siguranță ați observat uimirea și admirația cu care copiii privesc defilarea forțelor armate și fascinația lor pentru uniforme, armament, tancuri și aeronave. Datorită poveștilor de război, transmise din generație în generație, soldații vor fi întotdeauna adevărați eroi în ochii copiilor, reprezentând modele de curaj, putere și onoare. De aceea, nu de puține ori avem ocazia să-i vedem pe micii noștri războinici pregătiți de luptă, înarmați cu mitraliere de jucărie, punând la cale strategii de atac, luptându-se cu „inamicii“ și strigând la final „Victorie!!!“.

Micii eroi, pe urmele marilor eroi la Muzeul Militar

Profitând de interesul copiilor pentru poveștile cu eroi, dar și de faptul că cei mici iubesc provocările, aveți acum ocazia perfectă de a le stârni curiozitatea și de a le îmbogăți cunoștințele, oferindu-le experiență nouă, captivantă și educativă, gândită ca o adevărată călătorie – o vizită la Muzeul Militar Național cu Museum Passport.

Let’s get social!

Facebook

Află ultimele noutăți

Instagram

Descoperă indicii!

Muzeul Militar, impresionant prin colecțiile sale

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” este unul dintre cele mai valoroase muzee din țară, cu vechime de peste 97 ani și un patrimoniu organizat în peste 40 de colecţii spectaculoase. Multe dintre piesele expuse sunt rare sau chiar unice în România, iar expoziția permanentă a instituției prezintă cronologic evoluția militară a poporului român.

Din expoziția permanentă a Muzeului Militar Național fac parte: Expoziția de Istorie Militară Generală (din epoca preistorică până la cea contemporană), Expoziția de Armament (peste 900 de arme albe și de foc), Expoziția de Uniforme (peste 100 de uniforme militare din 1830 până în prezent), Expoziția de Trăsuri Regale, Colecția de Aeronautică și Parcul de Tehnică Militară (peste 180 de piese, printre care tunuri folosite în primul și al doilea război mondial).

Ghidul Micului Călător la Muzeul Militar!

Știm deja ce vă trece prin minte! Cum le poți capta și menține atenția copiilor la muzeu cu toate informațiile care vă înconjoară? Nicio grijă! De toate astea ne-am ocupat noi.

Am conceput pentru voi „Ghidul Micului Explorator la Muzeul Militar“, care conține o mulțime de activități, misiuni, joculețe și provocări prin care copiii descoperă și asimilează noile informații din muzeu jucându-se!

La finalul vizitei, micul călător își poate lua viza culturală de la Muzeul Militar, colecționând-o în pașaportul special Museum Passport, pe care îl primiți odată cu vizita la primul din cele 6 muzee partenere.
Și pentru că nu vrei niciodată ca o călătorie frumoasă să se termine, tot în Ghid veți găsi și o parolă pentru a accesa Ghidul Online al Exploratorului pe platforma noastră. Acolo puteți găsi recomandări de cărți, filme, documentare, jocuri, obiective turistice sau activități pe tematica Muzeului Militar ca cei mici să-și poată continua explorarea acasă.

Știm că sunteți curioși ce găsiți în Ghid! Așa că puteți downloada un model cu exemple de activități și puteți să vă faceți o idee despre cum va arăta aventura voastră la muzeu.

Cumpără „Ghidul Micului Explorator la Muzeul Militar“ și pornește împreună cu copilul tău într-o aventură culturală memorabilă!

Muzeele în care învățarea devine distractivă

Suntem siguri că după prima experiență la muzeu cu Museum Passport, micul explorator va dori să-și completeze colecția de vize, așa că vă așteptăm să continuați călătoria culturală și în celelalte muzee partenere:

  •  Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti“
  • Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa
  • Muzeul Național de Istorie a României
  • MMB – Palatul Suțu
  • Muzeul Național de Artă