loader image

Primii pași spre artă ai micilor exploratori la MNAR

Museum Passport nu mai este disponibil începând cu luna martie 2023. Vă recomandăm jocurile Museum Quest tip treasure hunt, potrivite pentru o activitate inedită de familie. Descoperă mai multe detalii aici.

Cei mici ne impresionează adesea cu creativitatea lor, fie că vorbim de idei năstrușnice, povești fantastice, imaginația bogată de care dau dovadă în desen sau în alte activități recreative specifice vârstei lor. Abilitatea de a-și exprima ideile și trăirile în diverse forme artistice, dar și simpla expunere a copiilor la tot ce înseamnă artă sunt esențiale în dezvoltarea lor intelectuală și emoțională, așa că trebuie încurajată încă de la cele mai mici vârste. Nu ocoliți, deci, muzeele de artă atunci când vine vorba de activitățile educative sau de familie!

Pe urmele artiștilor români cu Museum Passport

Indiferent dacă aveți acasă niște mici artiști sau excelenți matematicieni, fără îndoială v-ar prinde bine o vizită cu întreaga familie la Muzeul Național de Artă al României (MNaR). Dar nu oricum, ci pregătiți cu tot ce aveți nevoie ca experiența să fie una educativă și pe placul atât al părinților, cât și al copiilor. Pentru asta, vă punem la dispoziție Ghidul Micului Explorator și Museum Passport. Ce înseamnă asta? Că nu trebuie să îți mai faci griji legate de cum poți să îi stârnești interesul celui mic în timpul vizitei la muzeu. De asta ne-am ocupat noi!

Muzeul Național de Artă, opere celebre pe care trebuie să le vezi

MNaR a luat ființă în 1948, în fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei, și este deţinătorul unui valoros patrimoniu de artă românească şi străină. Aproximativ 70.000 de exponate sunt organizate în trei galerii permanente: Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă şi Galeria de Artă Europeană.

Galeria de Artă Europeană are în centru colecţia de artă a regelui Carol I, care include lucrări de sculptură, pictură și artă decorativă ale unor artişti precum El Greco, Rembrandt, Rubens, Monet şi Rodin. Galeria de Artă Veche Românească include piese din secolele XIV-XIX precum: fragmente de frescă, icoane, broderii, sculptură în lemn şi piatră, dar şi un Tezaur unde sunt expuse piese laice şi de cult din metale preţioase.

Ghidul Micului Explorator la MNAR are loc în Galeria de Artă Românească Modernă, ce cuprinde picturi şi sculpturi din secolele XIX- XX. Aici întâlnim nume mari precum Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Constantin Brâncuşi, Dimitrie Paciurea, dar și artişti mai puţin cunoscuţi, dar foarte valoroși!

Evenimentele, expozițiile temporare, atelierele și programele educative organizate în mod constant în cadrul muzeului sunt renumite, contribuind la educarea publicului publicului faţă de artă. 

Ghidul Micului Explorator la Muzeul Național de Artă al României

Ghidul creat de Museum Quest este conceput pe două categorii de vârstă (5-7 ani și 8-11 ani) și vine cu o mulțime de activități, misiuni, joculețe și povestioare prin care copiii asimilează noile informații jucându-se. În plus, la casieria muzeului primiți și pașaportul Museum Passport în care puteți să colecționați vizele tuturor muzeelor implicate în proiectul nostru, pentru că adevărații exploratori nu se opresc niciodată din învățare!

Museum Passport nu mai este disponibil începând cu luna martie 2023. Vă recomandăm jocurile Museum Quest tip treasure hunt, potrivite pentru o activitate inedită de familie. Descoperă mai multe detalii aici.