Muzeul Național de Artă al României

Despre MNAR

Muzeul Național de Arta al Romaniei este cel mai important muzeu de arta al țării noastre, găzduit încă din 1948 în fostul Palat Regal al Bucureștiului, pe Calea Victoriei. Valorosul patrimoniu de peste 70.000 exponate pe care muzeul îl adăposteşte este organizat în două galerii: Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională, care cuprinde Galeria de Artă Veche Românească şi Galeria de Artă Românească Modernă.

Evenimentele, expozițiile temporare, atelierele și programele educative organizate în mod constant în cadrul muzeului sunt renumite, contribuind la educarea publicului publicului faţă de artă.

Ce poți vedea la MNAR?

Lucrările românești sunt împărțite în picturi ale școlii moderne, ale artiștilor de la începutul secolului al XX-lea, opere avangardiste, operele lui Constantin Brancusi, lucrări ale artiștilor din perioada interbelică, plus sculpturi și multe alte categorii la fel de fascinante.

Operele europene includ lucrări de sculptură, pictură și artă decorativă din secolul XIV până în secolul XX, în mare parte din cultura italiană, olandeză, rusească și germană.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial MNAR.

Calea Victoriei 49-53, București

www.mnar.arts.ro

Museum Quest la MNAR

 

museum passport la muzeul national de arta al romaniei copii

Povești spuse de artiști români

Micii exploratori vor descoperi istoria artei românești și vor pătrunde în lumea unor artiști români de seamă, precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian sau Constantin Brâncuși. Vor afla astfel poveștile spuse de aceștia și modul în care se exprimau prin artă, în diverse creații minunate!

Ghidul Micului Explorator la MNAR conține o mulțime de activități, misiuni, joculețe și provocări prin care copiii descoperă cultura și asimilează informația din muzeu jucându-se! La finalul vizitei, micul explorator își poate lua viza culturală de la MNAR și o colecționează în pașaportul special Museum Passport. Mai multe despre conceptul Museum Passport găsiți aici.

Cumpără Ghidul Micului Explorator și descoperiți împreună Muzeul Național de Artă al României!