loader image

Muzeul Național de Artă al României

  • Cel mai important muzeu de artă din România
  • Peste 70.000 de exponate împărțite în două galerii: Galeria de Artă Europeană și Galeria Națională
  • Poți vedea opere ale artiștilor români celebri, precum Constantin Brâncuși sau Nicolae Grigorescu

Despre MNAR

Muzeul Național de Artă al României este cel mai important muzeu de artă al țării noastre, găzduit încă din 1948 în fostul Palat Regal al Bucureștiului, pe Calea Victoriei. Valorosul patrimoniu de peste 70.000 exponate pe care muzeul îl adăposteşte este organizat în două galerii: Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională, care cuprinde Galeria de Artă Veche Românească şi Galeria de Artă Românească Modernă.

Evenimentele, expozițiile temporare, atelierele și programele educative organizate în mod constant în cadrul muzeului sunt renumite, contribuind la educarea publicului publicului faţă de artă.

Obiective & Expoziții 

Lucrările românești sunt împărțite în picturi ale școlii moderne, ale artiștilor de la începutul secolului al XX-lea, opere avangardiste, operele lui Constantin Brancusi, lucrări ale artiștilor din perioada interbelică, plus sculpturi și multe alte categorii la fel de fascinante.

Operele europene includ lucrări de sculptură, pictură și artă decorativă din secolul XIV până în secolul XX, în mare parte din cultura italiană, olandeză, rusească și germană.

Calea Victoriei 49-53, București

Museum Quest la MNAR